Продукти:
• 300 г брашно
• 10 г мая
• 50 г прясно мляко
• 30 г свинска мас
• 5 г захар
• 20 мл олио
• 5 домата
• 250 г гъби
• 4 скилидки чесън
• 150 г натрошено сирене
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, разбитата в мляко мая, маста, захарта и солта омесваме тесто. Оставяме го да втасва и разстиламе в намазена тава.
Отгоре нареждаме нарязаните домати и гъби, посоляваме и поръсваме със счукания чесън, сиренето, олиото, черния пипер и магданоза.
Изпичаме питата в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...