Продукти:
• 300 г брашно
• 10 г мая
• 50 г прясно мляко
• 30 г свинска мас
• 5 г захар
• 20 мл олио
• 5 домата
• 250 г гъби
• 4 скилидки чесън
• 150 г натрошено сирене
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, разбитата в мляко мая, маста, захарта и солта омесваме тесто. Оставяме го да втасва и разстиламе в намазена тава.
Отгоре нареждаме нарязаните домати и гъби, посоляваме и поръсваме със счукания чесън, сиренето, олиото, черния пипер и магданоза.
Изпичаме питата в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...