Кулинарни рецепти » Пилешка каша с гъби

 Пилешка каша с гъби

Продукти:

• 1 пилешко бутче
• 400 г печурки
• 100 г сирене
• 3 к.ч. брашно
• 4-5 с.л. олио
• черен пипер
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме бутчето, обезкостяваме го и нарязваме месото на парченца. Запържваме брашното в сгорещеното олио до златисто и при непрекъснато бъркане наливаме 2-3 с.л. бульон от варенето на бутчето или вода.

Нарязваме гъбите и ги бланшираме в кипяща вода, после ги прибавяме към кашата с месото. Поръсваме ястието със сол и черен пипер. Когато продуктите се сварят, добавяме в кашата натрошеното сирене.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало