Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с наденички и боб

 Пилешки бутчета с наденички и боб

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг пилешки бутчета
• 150 г пикантни наденички
• 250 г бял боб
• 400 г белени домати от консерва
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 2-3 с.л. брашно
• 300 мл пилешки бульон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което го сваряваме.

Овалваме пилешките бутчета в смес от брашното, черен пипер и сол и ги запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме бутчетата и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън.

Добавяме наденичките, нарязани на парченца, и пържим още 2-3 мин. После сипваме бульона и нарязаните домати, връщаме бутчетата, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме 15-20 мин на тих огън.

Накрая сипваме отцедения боб и задушаваме още 5-6 мин. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало