Кулинарни рецепти » Пиле, задушено на пара

 Пиле, задушено на пара

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 корен от пащърнак
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 морков
• 300 г домати
• 2 с.л. нишесте
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме корените на кубчета и ги изсипваме в тенджера под налягане. Прибавяме нарязаните домати, маслото, виното и подправките. Наливаме 1 к.ч. вода, слагаме металната решетка и върху решетката слагаме пилето.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 35 мин.

Изваждаме пилето и го нарязваме на порции, които разпределяме в чиниите за сервиране. Прецеждаме соса, без да пасираме зеленчука. Прибавяме нишестето към соса, кипваме на огъня и варим 2-3 мин, след което заливаме пилешките порции.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало