Продукти: (за 4 порции)
• 400 г бяло пилешко месо
• 300 г алабаш
• 350 г моркови
• 200 г грах от консерва
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. зеленчуков бульон
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• кориандър
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилешкото месо, нарязваме го на лентички и го изпържваме в сгорещеното олио. Прибавяме граха, морковите и алабаша, нарязани на парченца, и задушаваме.
Посоляваме, сипваме бульона и варим 10 минути под капак. Преди сервиране разбъркваме с изцеденото кисело мляко, разбито с щипка кориандър.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...