Продукти: (за 6 порции)
• 1 патица
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л. олио
• 1 к.ч. брашно
• 4 глави лук
• 6 моркова
• 1,5 ч.ч. бяло вино
• 200 г доматено пюре
• 150 г маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме маслото и 1 с.л. олио и слагаме патицата и нарязаните на парчета лук и моркови. Изпържваме патицата от всички страни до порозовяване.
Правим светла запръжка от брашното и останалото олио. Разреждаме с виното и доматеното пюре, размито с гореща вода.
Слагаме патицата и подправяме с магданоз, черен пипер и сол. Наливаме малко бульон и задушаваме около 1 час. Попарваме маслините в гореща вода, обезкостяваме и ги прибавяме към соса.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...