Продукти: (за 6 порции)
• 1 патица
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л. олио
• 1 к.ч. брашно
• 4 глави лук
• 6 моркова
• 1,5 ч.ч. бяло вино
• 200 г доматено пюре
• 150 г маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме маслото и 1 с.л. олио и слагаме патицата и нарязаните на парчета лук и моркови. Изпържваме патицата от всички страни до порозовяване.
Правим светла запръжка от брашното и останалото олио. Разреждаме с виното и доматеното пюре, размито с гореща вода.
Слагаме патицата и подправяме с магданоз, черен пипер и сол. Наливаме малко бульон и задушаваме около 1 час. Попарваме маслините в гореща вода, обезкостяваме и ги прибавяме към соса.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...