Продукти: (за 6 порции)
• 1 патица
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л. олио
• 1 к.ч. брашно
• 4 глави лук
• 6 моркова
• 1,5 ч.ч. бяло вино
• 200 г доматено пюре
• 150 г маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме маслото и 1 с.л. олио и слагаме патицата и нарязаните на парчета лук и моркови. Изпържваме патицата от всички страни до порозовяване.
Правим светла запръжка от брашното и останалото олио. Разреждаме с виното и доматеното пюре, размито с гореща вода.
Слагаме патицата и подправяме с магданоз, черен пипер и сол. Наливаме малко бульон и задушаваме около 1 час. Попарваме маслините в гореща вода, обезкостяваме и ги прибавяме към соса.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...