Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 2-3 яйца
• 1 парче целина
• 1 к.ч. брашно
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и пържим в сгорещената мазнина от двете страни до златисто. Изваждаме, за да се отцеди.
В същата мазнина запържваме последователно ситно нарязаните лук и целина, 2 обелени и ситно нарязани домати и червения пипер. Заливаме запръжката с бульон или топла вода и връщаме месото в нея.
Когато уври, прибавяме триеница, която сме приготвили като сме омесили тесто от брашното, яйцата и малко сол и сме го прекарали през сито. Прибавяме останалите нарязани домати и подправките. Варим още 10 мин.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...