Кулинарни рецепти » Гулаш с пилешко месо и гъби

 Гулаш с пилешко месо и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г пилешко месо
• 500 г гъби
• 1 стрък праз
• 1 глава целина
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 к.ч. силно бяло вино
• 1 к.ч. сметана
• 1 ч.ч. отцедено кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме праза по дължина и го нарязваме на парчета по 4-5 см. Нарязваме морковите на кръгчета, гъбите на парчета, а целината на малки кубчета.

В половината от маслото запържваме месото, нарязано на хапки. Сипваме бульона, захлупваме и задушаваме 30 мин.

В останалото масло запържваме гъбите, морковите и целината. Прибавяме ги към месото, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме 20 мин. Прибавяме праза, сипваме виното и готвим още 15 мин. Накрая прибавяме сметаната и киселото мляко, възвираме ястието и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало