Кулинарни рецепти » Корсиканско пиле

 Корсиканско пиле

Продукти:

• 1 пиле
• 120 г сланина
• 150 г гъби
• 200 г маслини
• 4 домата
• 5 картофа
• 1 к.ч. коняк
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го нарязваме на порции.

Запържваме сланината, нарязана на парченца, и щом си пусне мазнината, нарязаните гъби и маслини. Запържваме ги и прибавяме картофите и доматите, нарязани на филийки.

Когато се позапържат и те, слагаме месото, заливаме с коняка и наливаме топла вода, която да покрие продуктите и варим на умерен огън до готовност. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало