Кулинарни рецепти » Корсиканско пиле

 Корсиканско пиле

Продукти:

• 1 пиле
• 120 г сланина
• 150 г гъби
• 200 г маслини
• 4 домата
• 5 картофа
• 1 к.ч. коняк
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го нарязваме на порции.

Запържваме сланината, нарязана на парченца, и щом си пусне мазнината, нарязаните гъби и маслини. Запържваме ги и прибавяме картофите и доматите, нарязани на филийки.

Когато се позапържат и те, слагаме месото, заливаме с коняка и наливаме топла вода, която да покрие продуктите и варим на умерен огън до готовност. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало