Кулинарни рецепти » Сарми с пилешко месо

 Сарми с пилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио

Начин на приготвяне:

Отделяме външните листа на зелката, а вътрешността нарязваме на ситно.

Сваряваме пилето, отделяме бялото и червеното месо и го накълцваме със сатър. Запържваме месото в сгорещената мазнина, изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязаното зеле. Връщаме месото, разбъркваме и с тази смес завиваме сарми в отделените зелеви листа.

Нареждаме сармите в широка тенджера и ги затискаме с чиния. Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да покрие 2/3 от сармите, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало