Кулинарни рецепти » Сарми с пилешко месо

 Сарми с пилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио

Начин на приготвяне:

Отделяме външните листа на зелката, а вътрешността нарязваме на ситно.

Сваряваме пилето, отделяме бялото и червеното месо и го накълцваме със сатър. Запържваме месото в сгорещената мазнина, изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязаното зеле. Връщаме месото, разбъркваме и с тази смес завиваме сарми в отделените зелеви листа.

Нареждаме сармите в широка тенджера и ги затискаме с чиния. Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да покрие 2/3 от сармите, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало