Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг бяло месо от пуйка
• 2-3 глави лук
• 5-6 с.л. разтопено краве масло
• 500 г печурки
• 1 к.ч. бяло вино
• 4 жълтъка
• 1 кофичка сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и 2 с.л. вода. Прибавяме месото, нарязано на малки кубчета. Позадушаваме го и прибавяме гъбите, нарязани на ситно. Заливаме с виното и задушаваме на тих огън, докато месото омекне. Подправяме със сол и черен пипер.
Разбиваме жълтъците със сметаната и ги изсипваме върху месото. Веднага отстраняваме ястието от огъня и бъркаме, докато поизстине.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...