Кулинарни рецепти » Пуйка с гъби

 Пуйка с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяло месо от пуйка
• 2-3 глави лук
• 5-6 с.л. разтопено краве масло
• 500 г печурки
• 1 к.ч. бяло вино
• 4 жълтъка
• 1 кофичка сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и 2 с.л. вода. Прибавяме месото, нарязано на малки кубчета. Позадушаваме го и прибавяме гъбите, нарязани на ситно. Заливаме с виното и задушаваме на тих огън, докато месото омекне. Подправяме със сол и черен пипер.

Разбиваме жълтъците със сметаната и ги изсипваме върху месото. Веднага отстраняваме ястието от огъня и бъркаме, докато поизстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало