Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко месо
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. нарязани пресни печурки
• 2 глави лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 домата
• 1 к.ч. счукани бадеми /или орехи/
• суха чубрица, магданоз
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме месото със студена вода и варим на силен огън, докато омекне. След това го изваждаме, обезкостяваме и нарязваме на дребно. Нарязваме гъбите на ивички.
Сгорещяваме в тенджера маслото и запържваме в него ситно нарязания лук. Прибавяме месото и гъбите и продължаваме да пържим още 10 мин. След това слагаме обелените и нарязани домати и задушаваме сместа около 15 мин. После наливаме 3 ч.ч. врящ бульон и прибавяме ориза към врящото ястие. Разбъркваме леко и оставяме да ври на тих огън под капак, докато оризът поеме бульона и продуктите се сварят.
Преди да отстраним от огъня, посоляваме и поръсваме с кимион и стрита чубрица. Изсипваме готовия пилаф в плато за сервиране и отгоре поръсваме със счуканите бадеми, които предварително сме запържили в малко мазнина. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...