Продукти: (за 4 порции)
• 2 гълъба
• 400 г грах от консерва
• 2 глави лук
• 60 г сланина
• 4 морковчета
• 1 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3 ч.ч. пилешки бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото заедно с маслото и пържим до златисто ситно нарязания лук. Слагаме тънко нарязаната сланина а отгоре разполовените гълъби. Пържим от всички страни до зачервяване.
Наливаме виното и варим 2-3 мин. Подправяме с черен пипер и сол, наливаме бульона, захлупваме и задушаваме до омекване на месото. Сипваме граха и отново задушаваме.
Сваряваме морковите отделно и украсяваме с тях готовото ястие.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...