Продукти: (за 6 порции)
• 6 филии бял хляб
• 1 малко пиле
• 2 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето, нарязваме го на по-едри парчета и го задушаваме до омекване в олиото заедно с корените за супа и лука, нарязани на ситно. Прибавяме виното, захлупваме съда и го отстраняваме за десетина минути от огъня. Изваждаме месото, обезкостяваме го и го нарязваме на ситно, а соса претриваме през сито.
Към претрития сос прибавяме малко вино /или бульон/ и омесените на топка брашно и масло. Оставяме го да поври 5-6 мин, подправяме го на вкус и го отстраняваме от огъня.
Посоляваме ситно нарязаното месо, подправяме го на вкус с лимонов сок, горчица и черен пипер и го разпределяме върху изпържените филии хляб. Непосредствено преди да поднесем канапетата ги заливаме със соса.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...