Продукти:
• 1 кокошка или по-голямо пиле (около 1,5 кг)
• 100 г краве масло
• 500 г лук
• 1 к.ч. доматено пюре
• 3-4 домата
• 1-2 стръка мента
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. оцет или лимонов сок
• магданоз, копър
• чубрица, чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме месото на парченца. Запържваме го в сгорещената мазнина до порозовяване. Добавяме ситно нарязания лук, захлупваме съда и оставяме на слаб огън, докато лукът омекне.
Размиваме брашното и доматеното пюре с топла вода и изливаме при месото и лука. След около 10 мин прибавяме обелените и настъргани домати, счукания чесън, оцета или лимоновия сок, нарязаните на ситно копър, магданоз, мента и чубрица.
Подправяме с черен пипер и сол и оставяме ястието да се задуши, докато остане на мазнина. Сервираме го поръсено със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...