Продукти:
• 1 кокошка или по-голямо пиле (около 1,5 кг)
• 100 г краве масло
• 500 г лук
• 1 к.ч. доматено пюре
• 3-4 домата
• 1-2 стръка мента
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. оцет или лимонов сок
• магданоз, копър
• чубрица, чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме месото на парченца. Запържваме го в сгорещената мазнина до порозовяване. Добавяме ситно нарязания лук, захлупваме съда и оставяме на слаб огън, докато лукът омекне.
Размиваме брашното и доматеното пюре с топла вода и изливаме при месото и лука. След около 10 мин прибавяме обелените и настъргани домати, счукания чесън, оцета или лимоновия сок, нарязаните на ситно копър, магданоз, мента и чубрица.
Подправяме с черен пипер и сол и оставяме ястието да се задуши, докато остане на мазнина. Сервираме го поръсено със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...