Кулинарни рецепти » Чахохбили

 Чахохбили
(Грузия)

Продукти:

• 1 кокошка или по-голямо пиле (около 1,5 кг)
• 100 г краве масло
• 500 г лук
• 1 к.ч. доматено пюре
• 3-4 домата
• 1-2 стръка мента
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. оцет или лимонов сок
• магданоз, копър
• чубрица, чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме месото на парченца. Запържваме го в сгорещената мазнина до порозовяване. Добавяме ситно нарязания лук, захлупваме съда и оставяме на слаб огън, докато лукът омекне.

Размиваме брашното и доматеното пюре с топла вода и изливаме при месото и лука. След около 10 мин прибавяме обелените и настъргани домати, счукания чесън, оцета или лимоновия сок, нарязаните на ситно копър, магданоз, мента и чубрица.

Подправяме с черен пипер и сол и оставяме ястието да се задуши, докато остане на мазнина. Сервираме го поръсено със ситно нарязани магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало