Продукти: (за 8 порции)
• 1 гъска
• 200 г краве масло или 1 ч.ч. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• черен и червен пипер
• 3-4 зърна бахар
• 2 дафинови листа
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита гъска нарязваме на порции, които пържим в сгорещената мазнина. Добавяме изчистените и нарязани на парченца корени за супа, както и подправките.
Щом зеленчукът омекне, поръсваме с брашно и червен пипер, наливаме топла вода и задушаваме, докато месото омекне добре. Доливаме виното.
Полученият сос прецеждаме през марля, подправяме с бучка масло и сокът от 1 лимон.
Подреждаме порциите месо върху подложка от картофено пюре или задушен ориз и заливаме със соса.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...