Кулинарни рецепти » Пиле в млечен сос

 Пиле в млечен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 връзка корени за супа
• 2 картофа
• 1 ч.л. нишесте
• 1 с.л. брашно
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 щипка индийско орехче
• 3 ч.ч. бульон от птичи дреболии
• 30 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции. Нарязваме на ситно картофите и корените за супа и ги слагаме на дъното на съда, в който ще приготвяме ястието. Отгоре слагаме месото, заливаме с горещия бульон /или с гореща подсолена вода/ и варим до омекване.

Изваждаме месото, обезкостяваме го и го оставяме да се отцеди. Нареждаме порциите в тавичка, в която сме сипали 2-3 с.л. бульон. Слагаме върху всяка порция по парченце масло и запичаме в умерена фурна.

Прецеждаме бульона, в който сме варили пилето, претриваме зеленчука и отново го връщаме в бульона. Прибавяме размитите в малко мляко брашно и нишесте, останалото мляко, лимоновата кора, индийското орехче, лимонов сок и черен пипер на вкус. Посоляваме, ако е необходимо, и варим соса на водна баня, докато се сгъсти.

Разпределяме пилешките порции в чиниите за сервиране и заливаме отстрани с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало