Кулинарни рецепти » Пилешки гърди по гръцки

 Пилешки гърди по гръцки

Продукти: (за 6 порции)

• 6 порции обезкостени пилешки гърди
• 3 с.л. олио
• 5 глави лук
• 4-5 домата
• 500 мл пилешки бульон
• 3 средно големи картофа
• 2-3 скилидки чесън
• лютив червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Осоляваме пилешкото месо и го овалваме в брашното. Нагорещяваме 2с.л. олио в тиган и запържваме в него пилето и от двете страни, докато порозовее. Изваждаме го, прибавяме останалото олио и задушаваме нарязаният на ситно лук.

Добавяме обелените и настъргани домати, бульона, морковите, счукания чесън и червеният пипер. Отново връщаме месото в тигана и когато заври, намаляваме температурата и оставяме да покъкри 25 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало