Продукти: (за 8 порции)
• 2 кг месо от гъска
• 4-5 глави лук
• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. олио
• 5-6 зърна бахар
• 10-12 зърна черен пипер
• смлян черен пипер
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на еднакво големи парчета, които натриваме със смес от сол, черен и червен пипер. Задушаваме ги в сгорещената мазнина, докато се зачервят. Изваждаме месото и в същата мазнина за душаваме ситно нарязания лук. После го объркваме с месото.
Завиваме всяко парче месо в 1-2 зелеви листа. Нареждаме сармите плътно в тенджерата, поръсваме със зърната бахар и черен пипер и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Варим сармите на тих огън.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...