Продукти:
• 400 г пилешки филета
• 100 г бекон
• 3 с. л. олио
• 3 скилидки чесън
• 400 мл готов доматен сос
• 2 ч. ч. сварен черен боб
• 1 ч. л. кимион
• 2 чушки
• 1 глава лук
• 100 г кашкавал
• 1 1/2 ч. ч. ориз
• 1/2 ч. л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешките филета на кубчета, бекона – на малки ивички, почистения лук – на ситно, а почистените чушки – на тънки и дълги ивици. Пресоваме чесъна. Сваряваме боба и го отцеждаме от течността. Настъргваме кашкавала на ситно ренде.
В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него лука и чесъна за 1 мин. Добавяме чушките и готвим 2-3 минути. Сипваме месото и бекона, наръсваме с червения пипер, кимиона и сол на вкус. Разбъркваме и готвим ястието похлупено 10-12 минути.
Заливаме с доматения сос. След 5 минути добавяме боба и оставяме съда на огъня без капак 25 минути.
Отделно сваряваме ориза, разпределяме го по чиниите, поръсваме с кашкавал, а отгоре сипваме от ястието с боба.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...