Кулинарни рецепти » Пилешко с боб по мексикански

 Пилешко с боб по мексикански

Продукти:

• 400 г пилешки филета
• 100 г бекон
• 3 с. л. олио
• 3 скилидки чесън
• 400 мл готов доматен сос
• 2 ч. ч. сварен черен боб
• 1 ч. л. кимион
• 2 чушки
• 1 глава лук
• 100 г кашкавал
• 1 1/2 ч. ч. ориз
• 1/2 ч. л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешките филета на кубчета, бекона – на малки ивички, почистения лук – на ситно, а почистените чушки – на тънки и дълги ивици. Пресоваме чесъна. Сваряваме боба и го отцеждаме от течността. Настъргваме кашкавала на ситно ренде.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него лука и чесъна за 1 мин. Добавяме чушките и готвим 2-3 минути. Сипваме месото и бекона, наръсваме с червения пипер, кимиона и сол на вкус. Разбъркваме и готвим ястието похлупено 10-12 минути.

Заливаме с доматения сос. След 5 минути добавяме боба и оставяме съда на огъня без капак 25 минути.

Отделно сваряваме ориза, разпределяме го по чиниите, поръсваме с кашкавал, а отгоре сипваме от ястието с боба.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало