Продукти: (за 1 кг месо)
• 22 г сол
• 5 г селитра
• черен пипер
• бахар
• дафинов лист
• чубрица
Начин на приготвяне:
Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и жилите от месото, нарязваме го на парчета по 40-50 г едното и пържим в съд с малко вода, за да не загори, докато пусне мазнината си.
Пърженето продължава до омекването на месото и избистрянето на тлъстината. Посоляваме изпърженото месо и прибавяме подправките. Изсипваме го в добре почистен кози или овчи стомах или в широки говежди черва. Притискаме с дъска и лека тежест.
Съхраняваме на сухо и хладно място. Трайността на саздърмата е около една година.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...