Кулинарни рецепти » Търговищко мезе

 Търговищко мезе

Продукти:

• 1 телешко шкембе
• 300 г телешки език
• 200 г сланина
• чесън, магданоз
• черен пипер, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Бланшираме езика и сланината за 5 минути във вряща вода. Нарязваме ги на тънки филийки и ги нареждаме върху разстланото шкембе. Поръсваме с наситнения магданоз, счукания чесън, черния пипер и сол.

Шкембето заедно с плънката завиваме на руло, стягаме го здраво с конец и го варим в подсолена вода. След като изстине, нарязваме рулото на филийки. Поднасяме го залято със счукан чесън, разбъркан с оцет и сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало