Кулинарни рецепти » Маринован шаран

 Маринован шаран
(Словакия)

Продукти:

• 500-600 г филе от шаран
• 1 морковче
• 1 парче целина
• 1 магданозен корен
• 1 лимон
• 100 г майонеза
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 парче лук
• 1 с.л. стерилизиран грах
• магданоз
• оцет
• захар
• сол

Начин на приготвяне:

Наливаме в тенджерата 3 пръста вода и слагаме на огъня. Щом заври, слагаме почистените корени, посоляваме, захлупваме и варим 20 мин на умерен огън.

Изваждаме корените, подкиселяваме с оцет на вкус, слагаме рибата, нарязана на филийки, и варим 15 мин на тих огън. Изваждаме парчетата шаран, нареждаме ги в голяма чиния и изчакваме да изстинат.

При непрекъснато бъркане разреждаме майонезата с няколко лъжици охладен бульон. Подправяме със захар, сол и черен пипер и прибавяме сварените корени, които сме нарязали на ситно, отцедения грах и попарения и ситно нарязан лук.

Заливаме рибата с така приготвената марината и слагаме за няколко часа в хладилник. Преди поднасяне украсяваме с магданозени клончета и резенчета от лимона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало