Кулинарни рецепти » Филе от скумрия във вино

 Филе от скумрия във вино
(Франция)

Продукти:

• 800 г филе от скумрия
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. вода
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• лимонова кора
• черен пипер, сол
• магданоз и каперси за украса

Начин на приготвяне:

Заливаме чесъна и разполовената глава лук с виното и водата. Посоляваме, прибавяме подправките и кипваме на огъня. Варим 5 мин и оставяме бульона да изстине.

Слагаме в него рибните филета и варим 15 мин на тих огън. Отстраняваме тенджерата от огъня и оставяме рибата да изстине в бульона. После я нарязваме на парчета, които нареждаме в широка чиния.

Варим останалия бульон на умерен огън, докато течността се изпари на половина. После изчакваме да изстине прецеждаме го и заливаме рибата. Украсяваме с магданоз и каперси и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало