Кулинарни рецепти » Агнешка главичка с чесън

 Агнешка главичка с чесън

Продукти:

• 1 агнешка главичка
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим я около 1 час. След като изстине, я обезкостяваме.

Изваждаме езика и го обелваме. Изваждаме и мозъка. Нарязваме ги на ситно и ги поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок, поръсваме със счукания чесън и разбъркваме.

Подреждаме мезето в чиния за сервиране и заливаме с разтопеното масло.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало