Продукти:
• 1 агнешка главичка
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим я около 1 час. След като изстине, я обезкостяваме.
Изваждаме езика и го обелваме. Изваждаме и мозъка. Нарязваме ги на ситно и ги поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок, поръсваме със счукания чесън и разбъркваме.
Подреждаме мезето в чиния за сервиране и заливаме с разтопеното масло.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...