Продукти:
• 900 г картофи
• 200 г моркови
• 200 г телешка кайма
• 1 с.л. олио
• 1 пакет сос за макарони
• 1 връзка босилек
• 100 г сметана
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, след което ги нарязваме на филийки. Нарязваме морковите на колелца.
Запържваме каймата в сгорещеното олио до сипкавост, прибавяме морковите и пържим още малко. Сипваме 500 мл студена вода, добавяме соса за макарони, кипваме и варим още 1 минута. Отстраняваме от огъня и добавяме наситнения босилек.
Загряваме фурната на 200 градуса. В подходяща тавичка нареждаме картофите и каймата на слоеве, заливаме със сметаната, поръсваме със сол и черен пипер и запичаме 30 мин във фурната.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...