Кулинарни рецепти » Лазаня с извара и патладжан

 Лазаня с извара и патладжан

Продукти: (за 4 порции)

· 350 г брашно
· 3 яйца
· 1 ч.л. зехтин
· 1 щипка сол

За плънката:

· 200 г извара
· 4-5 домата
· 1 к.ч. орехови ядки
· 2 патладжана
· 1 к.ч. зехтин
· 100 г кашкавал
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, зехтина, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 4-5 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат.

Загряваме зехтина и задушаваме обелените и настъргани домати, подправени с черен пипер и сол на вкус. Нарязваме патладжана на кръгчета и го изпичаме.

Покриваме дъното на намаслена тавичка със слой лазаня. Отгоре последователно разстиламе доматен сос, патладжани, нарязани орехови ядки и извара. Повтаряме до изчерпване на продуктите. Най-отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Печем 35 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало