Кулинарни рецепти » Бърза лазаня със зелен лук

 Бърза лазаня със зелен лук

Продукти:

• 250 г лазаня
• 100 г доматено пюре
• 500 г меко сирене или извара
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 яйца
• 1 връзка зелен лук
• 1 щипка захар
• 1 щипка сушен риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим лазанята в подсолена вода до полуготовност, след което я отцеждаме. Разбъркваме доматеното пюре със захарта, счукания чесън, стрития риган, черен пипер и сол на вкус. Разбиваме сиренето заедно с яйцата, наситнения лук и малко черен пипер.

На дъното на намаслена тавичка нареждаме пласт лазаня. Намазваме с доматеното пюре и покриваме с тънък слой от сиренето. После оформяме по същия начин още 3-4 пласта. Най-отгоре завършваме с лазаня и по желание поръсваме с настърган пармезан.

Печем 15-20 мин в предварително загрята силна фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало