Кулинарни рецепти » Лазаня със сьомга и спанак

 Лазаня със сьомга и спанак

Продукти: (за 4 порции)

· 200 г кори за лазаня
· 400 г филета от прясна сьомга
· 400 г спанак
· 1 кубче зеленчуков бульон
· 200 мл доматен сок
· 200 мл заквасена сметана
· 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
· 50 г настърган мек кашкавал
· сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Филетата сьомга оставяме за 15 мин във фризера, за да се стегнат. Нарязваме ги на тънки ивички.

Възвираме вода с малко сол и кубчето бульон. Варим в нея нарязания на тънки ивички спанак 7 мин, отцеждаме и го обливаме със студена вода.

На дъното на правоъгълна тавичка нареждаме 3 кори за лазаня. Наливаме 1/3 от доматения сок, подправен със сол, черен пипер и ситно нарязан босилек. Покриваме с 1/3 от сьомгата, спанака и сметаната. Посоляваме и поръсваме черен пипер. Повтаряме тази процедура до изчерпване на продуктите, като последният слой трябва да е от кори. Наръсваме настъргания кашкавал.

Загряваме фурната на 180°С и печем 30 мин. Увеличаваме фурната и допичаме до поруменяване на кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало