Продукти: (за 4 порции)
· 200 г кори за лазаня
· 1 шепа сушени гъби
· 2 малки тиквички
· 2 червени чушки
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 100 г кашкавал
· 100 г сирене
· 1 ч.ч. доматен сок
· 1 ч.ч. заквасена сметана
· 30 г краве масло
· индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите в малко вода. Нарязваме тиквичките на кубчета, чушките на ивици, а лука и чесъна – на дребно.
В сгорещения зехтин задушаваме 10 мин гъбите заедно с водата, в която са киснали, лука, чесъна и зеленчуците. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Нарязваме сиренето и кашкавала на дребни кубчета. Смесваме сметаната с доматения сок и подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол.
Покриваме дъното на намаслена тавичка с лазаня. Отгоре разстиламе зеленчуци и поливаме с доматен сос. Продължаваме така до изчерпване на продуктите. Завършваме с лазаня. Най-отгоре слагаме парченца масло и кубчетата сирене и кашкавал. Печем 30-40 мин на 200°С.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...