Кулинарни рецепти » Безмесна лазаня

 Безмесна лазаня

Продукти: (за 4 порции)

· 340 г кори за лазаня
· 4 тиквички
4 моркова
· 60 г краве масло
· 2 с.л. брашно
· 125 мл прясно мляко
· 500 мл гъст доматен сок
· 60 г настърган кашкавал
· пресен босилек
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:


Накисваме леко корите за лазаня.

Обелените тиквички и моркови нарязваме на малки кубчета и ги задушаваме или варим 8-10 мин, за да поомекнат.

Правим светла запръжка от брашното и по-голямата част от разтопеното масло. Наливаме на струйка топлото мляко като бъркаме непрекъснато и варим, докато сосът се сгъсти. Подправяме със сол и черен пипер.

Намазняваме продълговата тавичка и слагаме първата кора. Намазваме с малко доматен сок, поръсваме наситнен босилек и разстиламе от зеленчуковата смес. Покриваме с втора кора и повтаряме процедурата. Продължаваме до изчерпване на продуктите. Покриваме най-отгоре с кора и поливаме с разтопено масло и с белия сос.

Печем лазанята 20 мин на 180°С, наръсваме с настъргания кашкавал и допичаме, докато поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало