Продукти: (за 4 порции)
· 200 г кори за лазаня
· 600 г спанак
· 1-2 скилидки чесън
· 300 г нискомаслена извара
· 125 мл сметана
· 100 г настърган кашкавал
· 30 г краве масло
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 1-2 яйца
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пасираме изварата, счукания чесън и сметаната. Прибавяме разбитите яйца, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Нарязваме спанака на ситно и го бланшираме във вряща подсолена вода. Прехвърляме в гевгир, обливаме със студена вода и отцеждаме.
Разстиламе тънък слой спанак в намаслена тавичка, покриваме с кора лазаня и намазваме слой от млечно-яйчената смес. Така постъпваме до изчерпване на продуктите като последният слой трябва да е спаначен.
Поръсваме с настъргания кашкавал и печем 35-40 мин на 180°С.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...