Кулинарни рецепти » Панирани свински котлети

 Панирани свински котлети

Продукти:

• 4 котлета
• 2 яйца
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. счукан сухар
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

Начукваме котлетите и ги натриваме с черен пипер и сол. После ги овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца и накрая ги овалваме в счукания сухар.

Изпържваме ги от двете страни в сгорещеното олио и ги поднасяме гарнирани с резенчета от лимона.

Автор: Веселина Янкова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало