Кулинарни рецепти » Агнешки котлетчета със сусам

 Агнешки котлетчета със сусам
(Мароко)

Продукти:

• 8 агнешки котлетчета
• 2 с.л. галета
• 2 с.л. сусам
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. зехтин
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме сусама с галетата и посоляваме на вкус.

Обираме мазнината от котлетата, овалваме всяко котлетче в брашното и ги потапяме в разбитото яйце. После ги поръсваме със сусамената смес, като притискаме сместа към котлетите.

Оставяме ги да престоят 30 мин в хладилник и след това ги изпържваме от двете страни в смес от маслото и зехтина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало