Кулинарни рецепти » Медальони със свинско месо и гъби

 Медальони със свинско месо и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г крехко свинско месо
• 250 г гъби
• 200 г хляб
• 2 яйца
• 40 г брашно
• 100 мл олио
• краве масло
• чубрица
• черен пипер,сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, нарязваме ги на едро и ги изпържваме в маслото.

Нарязваме месото, начукваме и го овкусяваме с черен пипер, чубрица и сол. Потапяме го първо в разбитите яйца, а след това - в брашното. Изпържваме го в сгорещено олио.

Панираме нарязаните филийки хляб, като ги потапяме в яйцата и ги изпържваме в масло. Сервираме месото и гъбите върху панираните филийки.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало