Кулинарни рецепти » Крокети с кашкавал

 Крокети с кашкавал

Продукти:

• 1 кг кайма
• 200 г кашкавал
• 2 филии сух хляб
• 4 яйца
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода, отцеждаме и го смесваме с настъргания кашкавал, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Каймата омесваме като за кюфтета.

С ръце вземаме от сместа, колкото за едно кюфте, сплескваме на питка и слагаме в средата от приготвената плънка. Завиваме на рулце и пържим в силно сгорещена мазнина до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало