Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо за шницели /4 шницела/
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 100 г сметана
• 1 лимон
• половин пакетче краве масло
• червен и черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме шницелите, посоляваме ги, поръсваме ги със ситно смлян черен пипер, овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
В същата мазнина задушаваме до златисто ситно нарязания лук, след което прибавяме брашното, оцветяваме с червен пипер и заливаме с бульон. Оставяме соса да поври, пасираме го, прибавяме сметаната и посоляваме.
Заливаме шницелите с готовия сос и слагаме върху всеки от шницелите парченце от лимона, поръсено със ситно нарязан магданоз. Слагаме и по парче замразено краве масло.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...