Продукти:
• 800 г пържоли без кости
• 100 г мас
• 1 пакетче краве масло
• 300 г малки лукчета
• 200 маслини
• 200 г гъби
• 500 г картофи
• 300 г домати
• 150 г хляб
• 100 мл бяло вино
• доматено пюре
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпържваме пържолите в горещата мас, а гарнитурите приготвяме отделно.
Малките лукчета задушаваме в масло. Изчистените от костилките маслини и гъбите също задушаваме в масло, а отделно изпържваме нарязаните картофи.
Всяка пържола поставяме върху изпържена филия хляб и заливаме с нарязаните на дребно и изпържени домати. Около нея подреждаме гарнитурите.
Отделно поднасяме сос, приготвен от мазнината от пърженето, доматено пюре и вино, който варим в продължение на 10 минути.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...