Кулинарни рецепти » Пържено месо в буркани

 Пържено месо в буркани

Начин на приготвяне:

Месото се обезкостява и се нарязва напречно на малки пържолки с дебелина 2 см. Пържолките се осоляват с по 20 г сол на 1 кг месо и се оставят в наклонена тавичка. След 6-8 часа, когато се осолят и се отдели част от водата им, се изпържват до зачервяване от двете страни в сгорещена мас.

Нареждат се в буркани от по 1 до 2 л, като между тях се поставят зърна черен пипер и се заливат с мазнината, в която са пържени. Върху изстиналата мазнина, която трябва добре да ги покрива, се прилепва кръгче целофан, изрязано точно по стените на съда, за да се изолира добре от въздуха. По-добре е, ако върху целофана се налее 1 см олио или 22 мм разтопен парафин.

Бурканите се съхраняват на сухо и студено място. Така приготвеният продукт има вкус на току-що изпържено прясно месо. Използва се за готвене или се поднася с гарнитури. Добре съхраняваното пържено месо има трайност повече от 5-6 месеца. По този начин се запазва месо от всички видове животни и птици.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало