Кулинарни рецепти » Пържено месо в буркани

 Пържено месо в буркани

Начин на приготвяне:

Месото се обезкостява и се нарязва напречно на малки пържолки с дебелина 2 см. Пържолките се осоляват с по 20 г сол на 1 кг месо и се оставят в наклонена тавичка. След 6-8 часа, когато се осолят и се отдели част от водата им, се изпържват до зачервяване от двете страни в сгорещена мас.

Нареждат се в буркани от по 1 до 2 л, като между тях се поставят зърна черен пипер и се заливат с мазнината, в която са пържени. Върху изстиналата мазнина, която трябва добре да ги покрива, се прилепва кръгче целофан, изрязано точно по стените на съда, за да се изолира добре от въздуха. По-добре е, ако върху целофана се налее 1 см олио или 22 мм разтопен парафин.

Бурканите се съхраняват на сухо и студено място. Така приготвеният продукт има вкус на току-що изпържено прясно месо. Използва се за готвене или се поднася с гарнитури. Добре съхраняваното пържено месо има трайност повече от 5-6 месеца. По този начин се запазва месо от всички видове животни и птици.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало