Кулинарни рецепти » Ориенталско фондю

 Ориенталско фондю

Продукти:

• 400 г пилешко месо
• 250 г телешко филе
• 100 г юфка
• 100 г ориз
• 1 пакет замразено тесто с мая
• 125 г зеле
• 125 г гъби
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. захар
• няколко зърна карамфил
• 1 дафинов лист
• 3 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме марината от 125 мл вода, оцета, захарта, карамфила, дафиновия лист и сол на вкус. Обезкостяваме месото, нарязваме го на кубчета с подходяща големина и пускаме в маринатата.

Полусваряваме юфката и я отцеждаме. Сваряваме ориза.

От тестото оформяме топки, които сваряваме на пара. Нарязваме зелето на тънки ивици, а гъбите - на филийки. Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно.

Изпържваме ситно нарязания лук. Прибавяме чесъна, зелето и накрая гъбите и също ги изпържваме. Разпределяме гарнитурите по чиниите.

На вилицата за фондю набождаме кубче месо и го изпържваме в сгорещената мазнина в специалния съд върху котлона на масата. Консумираме с приготвената гарнитура.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало