Продукти:
• 500 г кайма
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с. л. брашно
• 100 г сирене
• 1 яйце
• черен и червен пипер
• сол, кимион
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, прибавяме счукания чесън, каймата, брашното, яйцето и подправките. Омесваме добре и оформяме от сместа малки топки, в средата на които притискаме по парче сирене.
Изпържваме кюфтенцата в сгорещената мазнина.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...