Продукти:
• 500 г кайма
• 500 г картофи
• 2 глави кромид лук
• 2 яйца
• 8 равни супени лъжици брашно
• 1 щипка кимион
• 1 щипка къри
• черен пипер
• сол
За панировката:
• 1 к.ч. галета
• 2 белтъка
• 4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и лука и ги настъргваме. Смесваме ги с каймата и добавяме яйцата, брашното и подправките.
С мокри ръце оформяме плоски шницели и овалваме в галета. Разбиваме белтъците на сняг, потапяме шницелите и пържим до златисто в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...