Продукти:
• 1 кг картофи
• 700-800 г сурови червени пиперки
• 5 яйца
• 3 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 4 с.л. натрошено сирене
• 1 с.л. доматено пюре
• 3 глави лук
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 5 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в малко количество вода, без да ги белим. Изчакваме ги да изстинат, обелваме ги, намачкваме ги с вилица и ги смесваме с половината от маслото, 2 яйца, 2-3 с.л. брашно, 1-2 с.л. прясно мляко и сол на вкус.
Избираме здрави и месести пиперки. Изпичаме ги, обелваме ги, отстраняваме дръжките и семената и ги нарязваме на малки парченца. Задушаваме ги в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук, докато останат на мазнина. Отстраняваме от огъня и прибавяме 2 яйца, натрошеното сирене, 2 с.л. галета, черен пипер и сол на вкус.
Разстиламе картофената смес върху влажна кърпа и поръсваме с малко галета. Разстиламе плънката от пиперки и завиваме руло.
Слагаме рулото в намаслена тавичка и го намазваме с яйце, разбито с мляко, малко брашно и щипка сол. Поръсваме с останалата галета, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем 20-25 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...