Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л. олио
• 2 главички лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 по-голяма червена чушка
• 1-2 едри зелени чушки
• 100 г гъби
• 350 г домати
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. сушена майорана
• 4-8 яйца
• 1 щипка захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме мазнината и пържим 2-3 мин нарязаните на ситно лук и чесън. сипваме нарязаните на тънки ивички чушки и готвим още 4-5 мин. Прибавяме обелените и наситнени домати и нарязаните на тънки филийки гъби, подправяме със сол, черен пипер и малко захар и задушаваме 3-4 мин. Наръсваме с майораната.
Разделяме сместа в 4 гювечета и правим вдлъбнатинки за яйцата. Чукваме яйцата от ниско, като гледаме да останат цели и печем 10-12 мин на 220°С.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...