Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л. олио
• 2 главички лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 по-голяма червена чушка
• 1-2 едри зелени чушки
• 100 г гъби
• 350 г домати
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. сушена майорана
• 4-8 яйца
• 1 щипка захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме мазнината и пържим 2-3 мин нарязаните на ситно лук и чесън. сипваме нарязаните на тънки ивички чушки и готвим още 4-5 мин. Прибавяме обелените и наситнени домати и нарязаните на тънки филийки гъби, подправяме със сол, черен пипер и малко захар и задушаваме 3-4 мин. Наръсваме с майораната.
Разделяме сместа в 4 гювечета и правим вдлъбнатинки за яйцата. Чукваме яйцата от ниско, като гледаме да останат цели и печем 10-12 мин на 220°С.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...