Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. захар
• 250 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато сместа стане кафеникава, постепенно наливаме предварително свареното и още горещо мляко.
Продължаваме да бъркаме и когато сместа започне да се отделя от дъното на съда, изсипваме в правоъгълна тавичка, предварително намазана с масло.
Изчакваме сместа да изстине и нарязваме на парченца с форма по желание. Подреждаме ги в подходяща кутия или бонбониера.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...