Кулинарни рецепти » Марселини

 Марселини

Продукти:

• 100 г шоколад
• 40 г краве масло
• 1 с.л. прецедено силно кафе
• 50 г бадеми
• 1 белтък
• захар на пясък
• какао на прах

Начин на приготвяне:

Стопяваме шоколада на водна баня и прибавяме маслото. Бъркаме, докато се получи еднородна смес.

Прибавяме кафето, изчистените от кафявата кожица и нарязани ситно бадеми и накрая разбития на сняг белтък. Отново разбъркваме сместа добре и я оставяме да "почива" най-малко 3 часа.

Поръсваме дъската за точене със захар на пясък, слагаме полученото тесто и го разточваме на кора с дебелина 1 пръст. След това я нарязваме на квадрати със страна 2 см.

Поръсваме дланта си със захар и овалваме топчета, които потапяме от всички страни в какао на прах. Нареждаме марселините в подходящ съд да съхнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало