Кулинарни рецепти » Бадемки

 Бадемки

Продукти:

• 100 г горчив шоколад
• 100 г бадемови стружки
• 2-3 с.л. висококачествен горчив ликьор

Начин на приготвяне:

На водна баня разтопяваме шоколада, прибавяме бадемовите стружки, сипваме ликьора и бъркаме, докато се получи еднородна маса.

В поднос, покрит с оризова хартия, с помощта на лъжичка сипваме купчинки от сместа и оставяме да изстинат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало