Кулинарни рецепти » Орехчета

 Орехчета

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яйца
• 2 жълтъка
• 400 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• 500 г брашно
• 150 мл олио
• 1-2 супени лъжици захар
• 1-2 с.л. мармелад
• 20 г мая
• сол

Начин на приготвяне:

Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци. Разбиваме четирите жълтъка с млякото, маслото, брашното и предварително втасалата мая /разбъркана с малко захар, брашно и топло мляко/.

Прибавяме и разбъркаваме леко разбитите на сняг белтъци и щипка сол. Оставяме тестото да втасва.

Когато е готово, вземаме от него с лъжица, оформяме го на топчета и ги пускаме в добре загрятото олио. Когато топчетата порозовеят, изваждаме ги и ги топваме в мармелада.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало