Продукти:
• 125 г захар
• 50 г краве масло
• 1 ч.ч. прецедено силно кафе
• 1 ч.ч. сметана
• малко олио
Начин на приготвяне:
Слагаме в тенджерка на силен огън захарта и маслото и варим в продължение на 10 минути, като бъркаме непрекъснато. Прибавяме прецеденото кафе и сметаната. Бъркаме и варим още 10 минути.
Пускаме няколко капки от тази смес в чаша с вода - ако капчиците се втвърдяват веднага, варенето е достатъчно, ако ли не - доваряваме.
Намазваме леко тавичка с малко олио или друга растителна мазнина, изсипваме сместа в нея, изравняваме я с нож и я нарязваме на квадрати. Оставяме ги да изстинат и подреждаме в подходящ съд.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...