Продукти:
• 6 ч.ч. захар
• 3 ч.л. лимонов сок или 1 ч.л. лимонтузу
• малко масло за намазване
• боя за оцветяване
Начин на приготвяне:
Слагаме в тенджера да ври захарта с 1,5 ч.ч. вода. Когато сиропът се сгъсти толкова, че капка, пусната в студена вода да не се разлива, прибавяме лимоновия сок.
Изсипваме сгъстения сироп в тавичка, намазана с малко масло и го оставяме да позастине, като внимаваме и го бъркаме с лъжица, докато побелее и започне да става на бучки. Изсипваме го в супник и покриваме с хартия, намазана с масло, за да не хваща корица.
От така приготвеното захарно тесто правим с ръка или шприц бонбони.
Захарното тесто по желание може да оцветим с розова, жълта или зелена безвредна сладкарска боя. За аромат на белия фондан се слага ванилия, на розовия - розова вода, на жълтия - портокалова есенция, и на зеления - мента.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...