Продукти:
• 6 ч.ч. захар
• 3 ч.л. лимонов сок или 1 ч.л. лимонтузу
• малко масло за намазване
• боя за оцветяване
Начин на приготвяне:
Слагаме в тенджера да ври захарта с 1,5 ч.ч. вода. Когато сиропът се сгъсти толкова, че капка, пусната в студена вода да не се разлива, прибавяме лимоновия сок.
Изсипваме сгъстения сироп в тавичка, намазана с малко масло и го оставяме да позастине, като внимаваме и го бъркаме с лъжица, докато побелее и започне да става на бучки. Изсипваме го в супник и покриваме с хартия, намазана с масло, за да не хваща корица.
От така приготвеното захарно тесто правим с ръка или шприц бонбони.
Захарното тесто по желание може да оцветим с розова, жълта или зелена безвредна сладкарска боя. За аромат на белия фондан се слага ванилия, на розовия - розова вода, на жълтия - портокалова есенция, и на зеления - мента.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...